Yousif

 
lightroom october (2).jpg
 
 
 

Land: Sudan
Alder:
32
Bakgrunn:
Journalist

 

 

Hvorfor ønsket du å bli adept i SAJO?

Jeg ønsket å bli bedre integrert i Norge og få hjelp til å finne en jobb. Det er ikke lett å få jobb uten å ha et nettverk, og derfor valgte jeg å bli en del av Sammen om en jobb sitt mentorprogram.

Hva har vært det beste med å være med i programmet?

Det beste var å bli kjent med hvilke muligheter og arbeidsplasser som finnes i Osloområdet. Dette ble jeg kjent med gjennom min mentor. Vi tok blant annet kontakt med arbeidssteder, og dro sammen på besøk til bedriften for å lære mer. Jeg lærte også om CV og intervjuforberedelser.

Kan du fortelle om et typisk møte med din mentor?

Jeg hadde et litt annet fokus enn de andre adeptene i programmet, fordi jeg visste at jeg var nødt til å studere mer for å kunne få den jobben jeg ønsket meg. Mentoren min Olav og jeg jobbet derfor parallelt med både å finne en studieretning som passet og forbedre CV.  Hver uke møttes vi på cafe, ofte Kulturhuset eller Litteraturhuset. Gjennom samtalene med mentoren min ble jeg bedre i norsk, og vi rettet på CV-en og gikk gjennom fagene jeg hadde hatt på skolen. Vi besøkte arbeidsplasser, Universitetet i Ås og Høgskolen i Vestfold. På skolene snakket vi med rådgivere om hvilke studieretninger som kunne passe meg. Jeg har nå begynt på ingeniørlinja på høgskolen i vestfold. Olav, hjalp meg mye. Han inviterte med også hjem så jeg kunne bli kjent med familien hans. Jeg er veldig fornøyd med ham.

Har du lært noe nytt?

Jeg ble kjent med en nordmann som hjalp meg mye. Jeg har møtt hyggelige mennesker og fått nye venner, slik som Ali og andre deltakere. Jeg snakker fortsatt med Ali, og også med noen av de andre deltakerne på Facebook.

Hva vil du si til andre som vurderer å bli med i programmet?

Jeg vil anbefale dem å være ærlig med mentoren sin. De må tørre å vise det negative for å kunne få noe positivt ut av programmet

 
 
AdeptViktor Sakshaug